Espai autogestionat, del poble i pel poble; punt de politització, reflexió i solidaritat per les vilassarenques. ✊
 
Crònica de la Primera Botifarrada a la Constitució Espanyola

Crònica de la Primera Botifarrada a la Constitució Espanyola

Aquest passat dia 7 de desembre, Arran Vilassar-Cabrils vam celebrar la nostra primera botifarrada a la constitució espanyola. Aquesta constitució és un atac i una falta de respecte als nostres drets com a poble i a la nostra llibertat com a individus. Aquesta constitució empara els feixistes i els hereu dels assassins dels nostres avantpassats, aquesta constitució persegueix la nostra llengua i la nostra identitat, aquesta constitució que només afavoreix els que tenen més i que converteix la justícia en una pantomima no és acceptable. Per tot això i molt més des d’Arran ens comprometem a lluitar obertament contra aquesta constitució i tot el que representa.

La jornada va començar amb una xerrada a càrrec d’Agustí Barrera sobre la constitució catalana de l’Habana i sobre els antecedents independentistes del poble català, també es va parlar del decret de col·lectivitzacions i l’activitat de recuperació nacional duta a terme a Catalunya des d’inicis de segle fins al 39. La xerrada va comptar amb l’assistència d’una vintena de persones.

Tot seguit es va fer un sopar a càrrec de Josep Girbau de Cardedeu, que va cuinar un meravellós arròs a la paella amb botifarres que van poder gaudir una cinquantena d’assistents al casal popular Atzari amb gatzara i companyonia.

Per finalitzar l’acte es va dur a terme un combat de corrandes que va enfrontar diversos participants de la comarca del Maresme, Vallès i Gironès. El gairebé de centenar d’assistents va poder presenciar una contesa verbal d’un alt nivell d’artificiositat i amb molta gràcia. Després d’un combat increïble on Alba Tomàs i el seu pare van posar música de manera magistral, el jurat va atorgar la victòria a Christian Simelio de Sabadell que es va imposar a Joan Barnet de Cabrils en la final.

Des d’Arran Cabrils-Vilassar anunciem el nostre compromís a seguir lluitant per la terra i per la llibertat amb actes de compromís amb la tradició com són un combat de corrandes i amb la nostra lluita diària en favor d’una societat més justa i lliure.

Visca la Terra!

07/12/12

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *